donderdag 22 juli 2010

Donderdag 22 juli Negombo.


Aarzelend gaan we de stad verkennen. Algauw worden we overladen van drivers die ons met hun tuk –tuk willen rondvoeren naar de bezienswaardigheden van deze stad.Na heel wat afdingen is een jonge driver erin geslaagd ons in zijn tuk - tuk te krijgen. De eerste stop is een Boeddha tempel. Angurukaramulla is de naam van deze tempel. ( een heel mond vol ) De kleurrijke grote beelden tarten elke verbeelding.

Een bezoek aan de plaatselijke groentemarkt, gevolgd door de vissersmarkt op het strand brengt ons helemaal in de sfeer.

Duizenden, duizenden vissen liggen gewoon te drogen op het strand. Iedere visser die een beetje Engels kan spreken doet zijn verhaal. Per uitvaart brengen ze ongeveer 200 kg (kleine) visjes mee. Vervolgens worden de vis(jes ) uit de netten geplukt door een 15 tal mannen en vrouwen. Dan wordt de vangst in een tonnen gegooid met veel zout. Na 24 u worden deze visjes op matten op het strand gelegd om te drogen. Eén visnet is 2km lang. Eén visser eindigt met zijn verhaal met: Voor jullie is het hier een paradijs, voor ons is het hard labeur, we moeten heel hard werken om bijna niets te verdienen

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat we kunnen 'meereizen' ! geniet ervan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo ,geniet ginder van een welverdiende vakantie en de mooie beelden

    BeantwoordenVerwijderen