vrijdag 23 juli 2010

vrijdag 23 juli


Vandaag hebben we om 19u30 afspraak met onze jonge tuk–tuk driver. Hij zal ons naar het station brengen van Colombo zo een 45 km rijden, voor een tuk–tuk is dat een hele afstand.  1u 15 minuten later staan we aan het station van Colombo.


Een treinticket naar Anaradhaphura eerste klas vragen we , op dit uur is er enkel 2de klas is het antwoord, De treinrit die ongeveer 6 u zal duren kost 290 roepi ( net geen €2 )

Na 10 minuten wisten we al dat het lange uren zouden worden. De oude stroomtrein maakte zo een hels lawaai dat we veronderstelden dat de trein het nooit 6 u zou volhouden, we hobbelden van de ene naar de ander kant. Bij momenten hadden we meer het gevoel op een paard te zitten dan op een trein. 'Anaradhapura !'  riep een man aan ons open raam. In allerhaast verlieten we onze wagon, eenmaal op het perron kwamen we tot de vaststelling dat dit toch een heel klein stationnetje was. Inderdaad we moesten een statie verder ! Ik sprong weer vlug op die ouwe trein, de trein was al  in beweging en Lut was nog niet opgestapt. Dus niet meer klagen over de oude trein, bij een gewone trein zou Lut zeker de rit gemist hebben.

Ons hotel Sjalini lijkt een gezellige bedoening, we worden uitvoerig verwelkomd en meteen bieden ze hun diensten aan om een tour te maken de volgende dagen . We beginnen af te dingen tot we er spijt van hebben.  We hebben een bod afgeslagen waar we niet gauw meer de kans van zullen krijgen. We zijn moe , en morgen zien we wel …

2 opmerkingen: