vrijdag 23 juli 2010

vrijdag 23 juli


Vandaag hebben we om 19u30 afspraak met onze jonge tuk–tuk driver. Hij zal ons naar het station brengen van Colombo zo een 45 km rijden, voor een tuk–tuk is dat een hele afstand.  1u 15 minuten later staan we aan het station van Colombo.


Een treinticket naar Anaradhaphura eerste klas vragen we , op dit uur is er enkel 2de klas is het antwoord, De treinrit die ongeveer 6 u zal duren kost 290 roepi ( net geen €2 )

Na 10 minuten wisten we al dat het lange uren zouden worden. De oude stroomtrein maakte zo een hels lawaai dat we veronderstelden dat de trein het nooit 6 u zou volhouden, we hobbelden van de ene naar de ander kant. Bij momenten hadden we meer het gevoel op een paard te zitten dan op een trein. 'Anaradhapura !'  riep een man aan ons open raam. In allerhaast verlieten we onze wagon, eenmaal op het perron kwamen we tot de vaststelling dat dit toch een heel klein stationnetje was. Inderdaad we moesten een statie verder ! Ik sprong weer vlug op die ouwe trein, de trein was al  in beweging en Lut was nog niet opgestapt. Dus niet meer klagen over de oude trein, bij een gewone trein zou Lut zeker de rit gemist hebben.

Ons hotel Sjalini lijkt een gezellige bedoening, we worden uitvoerig verwelkomd en meteen bieden ze hun diensten aan om een tour te maken de volgende dagen . We beginnen af te dingen tot we er spijt van hebben.  We hebben een bod afgeslagen waar we niet gauw meer de kans van zullen krijgen. We zijn moe , en morgen zien we wel …

donderdag 22 juli 2010

Donderdag 22 juli Negombo.


Aarzelend gaan we de stad verkennen. Algauw worden we overladen van drivers die ons met hun tuk –tuk willen rondvoeren naar de bezienswaardigheden van deze stad.Na heel wat afdingen is een jonge driver erin geslaagd ons in zijn tuk - tuk te krijgen. De eerste stop is een Boeddha tempel. Angurukaramulla is de naam van deze tempel. ( een heel mond vol ) De kleurrijke grote beelden tarten elke verbeelding.

Een bezoek aan de plaatselijke groentemarkt, gevolgd door de vissersmarkt op het strand brengt ons helemaal in de sfeer.

Duizenden, duizenden vissen liggen gewoon te drogen op het strand. Iedere visser die een beetje Engels kan spreken doet zijn verhaal. Per uitvaart brengen ze ongeveer 200 kg (kleine) visjes mee. Vervolgens worden de vis(jes ) uit de netten geplukt door een 15 tal mannen en vrouwen. Dan wordt de vangst in een tonnen gegooid met veel zout. Na 24 u worden deze visjes op matten op het strand gelegd om te drogen. Eén visnet is 2km lang. Eén visser eindigt met zijn verhaal met: Voor jullie is het hier een paradijs, voor ons is het hard labeur, we moeten heel hard werken om bijna niets te verdienen

Woensdag 21 juli

                               Woensdag 21 juli 14u 30


Via internet hebben we afgesproken met een driver van het Silver Sands hotel te Negombo. Helaas hebben we hem moeten opbellen, de afspraak had hij volgens eigen zeggen verkeerd genoteerd. We logeren in een eenvoudig hotel met airco, airco die meer warmte lijkt uit te stralen dan koelte. Moe van een hele nacht reizen, vallen we slaap. Hoewel het al 21u is als we wakker worden, besluiten we toch iets verder in onze straat een sfeervol eettentje op te zoeken. Voor het eerst proeven we Sri-Laanse keuken. Onze keus valt op een heel lekkere visschotel.

dinsdag 20 juli

Dinsdag 20 juli 22u20 ,


We zijn vertrokken. We vliegen met Ethiad Airlines, met andere woorden:de luchtvaart maatschappij van de Arabische Emiraten. Onze eerste stop is Abu Dhabi. Mijn stelling dat je nooit lekker eten op het vliegtuig krijgt wordt hier teniet gedaan. Eerst krijgen we een menu kaart met aperitief keuze! Er kan gekozen worden van gewoon water naar allerhande cocktails tot verschillende soorten wijn. Zelf kies ik een Frans wijntje. Vervolgens het keuze menu, als voorgerecht kies ik een koude zalmschotel en een warme visschotel als hoofdgerecht, om af te sluiten een kaasdessert( je ) en een cappuccino. Om het slapen gemakkelijker te maken krijgen een luxe etui met daarin een oogbeschermer, een paar kousen, oordopjes, alsook een tandenborstel met tandpasta! De start kan niet meer stuk.

Na 6u en 20 minuten landen we te Abu Dhabi, Lang moeten we daar niet treuzelen want onze volgende vlucht is al over 1u30. Het is nu nog 4u20 vliegen tot Colombo. De vermoeidheid vertolkt zich in stijve spieren.