maandag 26 juli 2010

Zaterdag 24 juli Anaradhpura



We hebben een rijk gevuld programma uitgedoktert.Anuradhapura heeft een rijke geschiedenis .We bezoeken eerst een site die 40 km2 beslaat , Gelukkig kunnen kunnen we de meeste afstanden met de tuk - tuk afleggen .
De heilige stad Anuradhapura fungeerde lange tijd als hoofdstad van het koninkrijk Anuradhapura. Meer dan 12 eeuwen lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen.
De schatten uit het verleden in Anuradhapura zijn bijzonder goed bewaard. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels is Anuradhapura net een groot oplenluchtmuseum!
In de namiddag bezoeken we Minhitale , Om religieuze redens mogen we site niet met schoenen betreden ,gelukkikg hebben we elk een paar kousen in onze rugzak !
Een bedrijvig gids biedt zijn diensten aan. Hoewel we hem blijven negeren houdt hij voet bij stuk en blijft ons volgen. Bij iedere halte doet hij zijn verhaal en verteld ingetogen de geschiedenis van deze site. We blijven hem negeren tot we aan klim beginnen van 850 ongelijke treden .Vanaf dan kunnen we zijn steun letterlijk en figuurlijk goed gebruiken .Bij val avond vernemen we van onze tuk - tuk driver het vandaag volle maan is . En er zou de Perahera stoet uitgaan. Dat moest ons geen tweemaal gezegd worden, We spreken af om 20 u , de stoet ( lees een processie van het Boedhisme ) zou om 9 u starten , het kon ook wat later  zijn. De hele stad was verlicht in wat wij kerstversiering zouden noemen, Duizenden , duizenden sfeerlichten versieren de bomen en de straten . De stoet starte niet om 21u maar om 23 u .
In Sri Lanka heeft niets een vaste uur, Een tijdstip is altijd "ongeveer" .Het was een indrukwekkend spectackel. Dansers met vuur, Mooi aangeklede olifanten , een avond die we niet gauw zullen vergeten .Het was al een stuk na middernacht toen we terug aan ons hotel ariveerden.
Wat we niet hadden meegerekend dat de poort van het hotel zou gesloten zijn. Niemand ga antwoord op ons gebel. We stonden daar , we zagen zelfs in het donker het gezicht van onze driver verbleken.Na enkele minuten slaagde onze tuk tuk chaufeur met wat handigheid de poort open te krijgen . Geruisloos zijn we naar onze kamer geslopen, Niemand heeft het ooit gemerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten