vrijdag 30 juli 2010

Vrijdag 30 juli Ella Tangalle

Zoals afgesproken werden we met een privé busje afgehaald aan ons hotel van de familie uit Marke.

Het werd een heel gezellige rit. In het Westvlaams praten we heen en weer over bezochte plaatsen op onze planeet. Aan het bus station van Tangalle nemen we afscheid. Hartelijk dank Stephan, Tine, Felix en Emma !

Eventjes voelen we ons uitgeschud. We laten ons overhalen om naar het hotel te gaan die de tuk-tuk driver aanbeveelt. We rijden steeds verder uit de bewoonde wereld en ergens in het hol van Pluto wil de driver ons afschudden. Nee, dat willen we beslist niet. Vast beraden gebieden we de driver ons terug te brengen naar het startpunt. Na wat twijfel gokken we op een buurt waar volgens Lonely Planet verschillende hotels staan. We kiezen daar het mooiste uit. ( prijs per nacht 2 personen € 10,80 !) Met een open restaurant op 10m van de golvende zee. Het witte strand met de sierlijke palmbomen is zoals op de plaatjes. Na deTsunami is dit hotel volledig opnieuw opgebouwd. Iets verder in de laan zien we nog de trieste sporen van de ramp nu 5 jaar geleden. Hier in Tangalle heeft de ramp het leven gekost aan 1500 mensen. We vinden hier ook een gedenksteen van een Brits meisje van 24jaar die hier op 24 december het leven heeft verloren.
We besluiten het een paar dagen kalmer aan te doen. Een boek te lezen wat rond kuieren en misschien wel 2 nachten te blijven.

Star Fish Beach Café

Star Fish Beach Café is de naam ons hotel. Aan de bar hangt een grote poster met de foto van Bob Marly , waar de jonge uitbaatsters hevig van fan zijn. Dat belooft voor deze avond. Rond etenstijd horen we vanuit onze luie stoel een wagen stoppen, we kunnen onze ogen niet geloven maar de familie van Marke heeft per toeval hier het avond diner gereserveerd ! Nu mag er wel een aperitiefje af. Behalve relaxen hebben we voor morgen toch geen plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten