woensdag 28 juli 2010

Woensdag 28 juli Kandy Nuwara Eliya


 Kandy - Nuwara Eliya
Met de tuk - tuk laten we ons vroeg in de morgen naar het station brengen. Alle bussen staan zonder enige orde allemaal door elkaar. In de Lonely Planet hebben we gelezen dat er 2 soorten bussen zijn. De  gewone bussen, waar reizigers als sardienen op elkaar zitten . Met gewone bussen bedoel ik bussen die bij ons al heel lang afgeschreven zijn. Dan zijn er nog de inter- city bussen, deze zijn heel confortabel, maar ook hier worden meer zitjes verkocht dan er plaatsen zijn. Bij elke bus staan mannen luidkeels hun bestemming af te roepen. De rit zal 3 uur duren en kost 170 Roepi's . Wij moeten 3 zitjes betalen, ééntje voor onze bagage . Voor de bussen vertrekken komen  er 10 tallen verkopers op de bussen om alles wat eetbaar is aan de man te brengen.  Als gedreven marktkramers bevelen ze met luide stem hun waren aan.  We hebben meer het gevoel op een veilling te zitten dan op een bus.

Het startsein voor vertrek wordt pas gegeven als de bus vol is ( lees overvol )
Rond de middag zijn we op onze bestemming. Nuwara - Eliya ligt in de bergen. We wisten dat het daar koud zou zijn, maar zo koud dat hadden we echt niet meegerekend.
Als visser die aan hun vislijn die zitten te wachten op enige vangst, zo staan daar de taxi-chauffeurs te wachten aan het station, in de hoop dat ze een westerlng kunnen vangen. Meteen kregen we de volle belangstelling. Eén taxi -driver kan ons overtuigen. Hij stelt ons een aantrekkelijk guesthouse voor  die gebouwd is in koloniale stijl . We hadden meteen het gevoel ergens thuis te komen. We werden ontvangen door de vriendelijke vrouw des huizes. Het salon, de eetkamer, de veranda alles staat ter onze beschikking. De namiddag werd besteed aan het rondtoeren in de theeplantages . De honderden felgekleurde theepluksters mochten zeker niet ontbreken op de foto.  Als afsluiter van deze toer hebben we een grote theefabriek bezocht. Na de rondleiding mochten we thee proeven,  lekker vind ik  dit niet, maar het stuk chocolade taart smaakte des te beter ! 

Toen we s'avonds thuis kwamen had de gastvrouw lekker gekookt voor al haar gasten. We aten allen samen in de grote eetkamer . Het was een heerlijke maaltijd !  Onder de gasten werd er heel wat heen en weer gepraat over het land en de plaatsen die we zeker nog een bezoek waard zijn .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten