woensdag 4 augustus 2010

Hikkaduwa Negombo



Om 9u staan we reeds klaar aan het treinstation van Hikkaduwa om de trein te halen van 9u45. We zijn goed op tijd want de trein kan evengoed 15 minuten vroeger komen, hoewel de kans groter is dat het een uur later is . We vertrekken om 10 uur.  Het is een trage trein.
Tal van taxi-drivers komen hun diensten aanbieden, als argument zeggen ze dat de rit zal veel korter zijn met de wagen dan met de trein. Dat wij toch voor een 2de klas ticket kiezen om te reizen met de lokale bevolking gaat er bij hen niet in.
Weer hebben we een mooie rit op die lelijke trein . Met open ramen genieten van het binnengluren in de kleine tuintjes en huisjes van de mensen alhier. 4u later staan we weer in het grote station van Colombo waar we enkele weken terug met een klein hartje aan onze tour begonnen zijn. We zoeken het kaartje van een tuk-tuk driver die we bij de start van onze reis gekregen hadden. Rexi is de naam van de man die ons waarmee we onze eerste rit hebben gemaakt. Meteen herkent hij onze stem.  Hij brengt ons van Colombo naar Negombo. We kiezen een hotel van Lonely Planet, maar dat valt echt niet mee. Mag ik jullie een hotel voorstellen vraagt hij ons , het is geheel vrijblijvend. Zo brengt hij ons naar een hotel die door een Belgische vrouw wordt uitgebaat . Dit  nog voor 2 dagen .

Negombo zien we nu aan een heel andere kant dan bij onze aankomst . Negombo is verdeeld in een authentieke  ( waar we onze reis begonnen waren ) en een toeristische kant waar we nu verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten